PORTRETTEN IN DE STAD

Stuur e-mail mail_outline Ron de Rooij      Den Haag      lid. DuPho     (Dutch Photographers)  

Ron de Rooij      Den Haag      lid. DuPho     (Dutch Photographers) 

About me.

Mijn opleiding is gestart met Reportagefotograaf in 1975 en Fotograaf in 1979 beide aan de Fotovakschool. en werkte toen als school- en huwelijksfotograaf.

Ik heb o.a. geëxposeerd in het Museon te Den Haag (Museum voor het Onderwijs) met ‘Een Ogenblik Mexico’ (mens en cultuur), bij Hasselblad in Utrecht met Alaska ‘The Last Frontier’ (natuur en cultuur) en in diverse galeries. Dat was in de jaren 1980-1990.

De jaren daarna ben ik te druk geweest met mijn werk, portret- particuliere- en zakelijke fotografie en heb niet meer geëxposeerd.

Inmiddels maak ik uitsluitend vrij-werk en werk nu ruim 7 jaar aan mijn documentair project PORTRETTEN IN DE STAD, ‘identiteit in beweging’. Een project van 10 jaar en 1000 foto’s dat ik in 2021 afrond. Als mensenfotograaf heb ik dan ruim 5000 stadse kilometers gelopen om mijn verhaal in beeld te brengen.

Tevens doe ik beeldtaal coaching bij het interpreteren van foto’s. Je wordt bewust hoe je naar een foto kijkt en ervaart ook de interpretatie van de andere deelnemers. Dit is mede een gevolg van mijn interesse voor de geschiedenis van de fotografie, kunstgeschiedenis en kunstfilosofie.

Gezamenlijk kijken is meer zien.


Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Folibee