Documentaire fotografie Portret - Ron de Rooij

Tijdsdocument:  PORTRETTEN  IN  DE  STAD  -  identiteit in beweging      

Gefascineerd door het fotograferen van mensen op straat, in het decor van de stad, ben ik in 2012 met mijn project begonnen. Portretten van toevallige ontmoetingen, sequenties en beelden van ongeziene momenten. In mijn portretten laat ik schoonheid van diversiteit zien en breng individualiteit tot uitdrukking. 

Identiteit is een complex en dynamisch proces, vragen die mij intrigeren zijn:

• Welke invloed heeft sociale media op zelfbeeld en identiteitsvorming?

• Hoe meervoudig is identiteit?

• Is identiteit in beweging de brug naar meer openstaan voor elkaar, naar een tolerante samenleving waarin diversiteit tot inspiratie leidt?

• Kunnen we allemaal wereldburgers zijn?

• Is identiteit een proces van bewustwording?

Gestart als een project is mijn werk uitgegroeid tot een tijdsdocument. Ik werk nu aan het 10e jaar en heb inmiddels ruim 5500 stadse kilometers gelopen hoofdzakelijk in de steden Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. Het is voor mij een bijzondere 'way of live' geworden ook door verrassende ontmoetingen en boeiende gesprekken. Mijn portretten zijn zwart-wit, door kleur te onttrekken voeg ik iets toe en laat de essentie zien. De 800 foto's op deze site geven een impressie van verhalen die ik alleen met een camera kan vertellen. Nieuw werk staat steeds bovenaan.

HERINNERINGEN VOOR DE TOEKOMST  -  een portret kijkt, voelt en denkt terug.


Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Folibee