Documentaire fotografie - portret - Ron de Rooij

Stuur e-mail mail_outline Ron de Rooij      Den Haag      lid. DuPho  

About me:

Mijn opleiding is gestart met Reportagefotograaf in 1975 en Fotograaf in 1979 beide aan de Fotovakschool en werkte toen als school- en huwelijksfotograaf.

Ik heb o.a. geëxposeerd in het Museon te Den Haag (Museum voor het Onderwijs) met ‘Een Ogenblik Mexico’ (mens en cultuur), bij Hasselblad in Utrecht met Alaska ‘The Last Frontier’ (natuur en cultuur) en in diverse galeries. Dat was in de jaren 1980-1990.

De jaren daarna ben ik druk geweest met mijn werk, portret- particuliere- en zakelijke fotografie en heb niet meer geëxposeerd.

In 2008 kon ik stoppen met fotograferen als bron van inkomen, de drang om beeld te maken bleef. Vijf jaar en 9 projecten heb ik nodig gehad om te schakelen van commerciële- naar autonome fotografie. Terugkijkend is het project ‘The Hague Hagenaars’ (2011-2012) de start geworden voor mijn project Portretten in de stad - Identiteit in beweging. Eigenlijk ben ik helemaal opnieuw met fotografie begonnen, als mensenfotograaf de studio uit naar buiten en de stad in.

Identiteit in beweging intrigeert mij, een proces van voortschrijdend inzicht waarop wij zelf invloed hebben en een stap naar autonoom zijn. Is identiteit in beweging ook de brug naar openstaan voor elkaars waarheden en waarden, naar een tolerante samenleving waarin diversiteit tot inspiratie leidt?

Geïnteresseerd in hoe tijd en mens elkaar beïnvloeden en in beeld gebracht werden en worden heb ik mij verder verdiept in de geschiedenis van de fotografie en beeldtaal tevens volg ik colleges Kunstgeschiedenis en Kunst- en Interculturele filosofie. 

PORTRETMOMENT

Een portretfoto maken is een ontmoeting tussen twee personen voor het vastleggen van een moment. 

Het is het geven van beiden dat de foto bijzonder maakt en mij blijft fascineren.

Ron de RooijStuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Folibee