PORTRETTEN IN DE STAD

Stuur e-mail mail_outline Ron de Rooij      Den Haag      lid. DuPho     (Dutch Photographers)  

Ron de Rooij      Den Haag      lid. DuPho     (Dutch Photographers) 

About me:

Mijn opleiding is gestart met Reportagefotograaf in 1975 en Fotograaf in 1979 beide aan de Fotovakschool. en werkte toen als school- en huwelijksfotograaf.

Ik heb o.a. geëxposeerd in het Museon te Den Haag (Museum voor het Onderwijs) met ‘Een Ogenblik Mexico’ (mens en cultuur), bij Hasselblad in Utrecht met Alaska ‘The Last Frontier’ (natuur en cultuur) en in diverse galeries. Dat was in de jaren 1980-1990.

De jaren daarna ben ik druk geweest met mijn werk, portret- particuliere- en zakelijke fotografie en heb niet meer geëxposeerd.

Geïnteresseerd in hoe tijd en mens elkaar beïnvloeden en in beeld gebracht werden en worden heb ik mij verder verdiept in geschiedenis van de fotografie, beeldtaal, kunstgeschiedenis en kunstfilosofie.

Inmiddels maak ik uitsluitend autonoom werk, de studio uit naar buiten de stad in. Aan mijn project PORTRETTEN IN DE STAD, ‘identiteit in beweging’ werk ik nu ruim 7 jaar. Een documentair project van 10 jaar in 1000 foto’s dat ik in 2021 afrond. Als mensenfotograaf heb ik dan ruim 5000 stadse kilometers gelopen om de mens van nu vast te leggen in een verhaal dat ik alleen met een camera kan vertellen.


Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Folibee