PORTRETTEN IN DE STAD

Stuur e-mail mail_outline Ron de Rooij      Den Haag      lid. DuPho       

Ron de Rooij      Den Haag      lid. DuPho      

About me:

Mijn opleiding is gestart met Reportagefotograaf in 1975 en Fotograaf in 1979 beide aan de Fotovakschool en werkte toen als school- en huwelijksfotograaf.

Ik heb o.a. geëxposeerd in het Museon te Den Haag (Museum voor het Onderwijs) met ‘Een Ogenblik Mexico’ (mens en cultuur), bij Hasselblad in Utrecht met Alaska ‘The Last Frontier’ (natuur en cultuur) en in diverse galeries. Dat was in de jaren 1980-1990.

De jaren daarna ben ik druk geweest met mijn werk, portret- particuliere- en zakelijke fotografie en heb niet meer geëxposeerd.

Nadat ik kon stoppen met fotograferen, als bron van inkomen, bleef de drang om beeld te maken. Vijf jaar heb ik nodig gehad om te schakelen van commerciële- naar autonome fotografie. Eigenlijk ben ik helemaal opnieuw met fotografie begonnen, de studio uit naar buiten de stad in.

Identiteit in beweging intrigeert mij en is een proces van voortschrijdend inzicht waarop wij zelf invloed hebben. Is identiteit in beweging ook de brug naar openstaan voor elkaars waarheden en waarden, naar een meer tolerante samenleving waarin diversiteit tot inspiratie leidt? 

Geïnteresseerd in hoe tijd en mens elkaar beïnvloeden en in beeld gebracht werden en worden heb ik mij verder verdiept in geschiedenis van de fotografie, beeldtaal, kunstgeschiedenis en kunstfilosofie. 

Aan mijn project PORTRETTEN IN DE STAD, ‘identiteit in beweging’ werk ik inmiddels ruim 7 jaar. Een documentair project van 10 jaar in 1000 foto’s dat ik in 2021 afrond. Als mensenfotograaf heb ik dan ruim 5000 stadse kilometers gelopen om de mens van nu vast te leggen in een verhaal dat ik alleen met een camera kan vertellen. 

Dit project is tevens een tijdsdocument, herinneringen voor de toekomst.

Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Folibee