Documentaire portret fotografie - Ron de Rooij

Stuur e-mail mail_outline Ron  de  Rooij    Den  Haag    lid.  DuPho    -    mensenfotograaf 

Mijn opleiding is gestart met Reportagefotograaf in 1975 en Fotograaf in 1979 beide aan de Fotovakschool en werkte toen als school- en huwelijksfotograaf.

Ik heb o.a. geëxposeerd in het Museon te Den Haag (Museum voor het Onderwijs) met een grote tentoonstelling ‘Een Ogenblik Mexico’ (mens en cultuur), bij Hasselblad in Utrecht met Alaska ‘The Last Frontier’ (natuur en cultuur) en in diverse galeries. Dat was in de jaren 1980-1990. De jaren daarna ben ik druk geweest met mijn werk, portret- particuliere- en zakelijke fotografie en heb niet meer geëxposeerd.

Op mijn 58e kon ik stoppen met fotograferen als bron van inkomen. De drang om beeld te maken bleef, vijf jaar en 9 projecten heb ik nodig gehad om te schakelen van commerciële- naar autonome fotografie. Terugkijkend is het project ‘The Hague Hagenaars’ (2012) de start geworden voor Portretten in de stad - identiteit in beweging, als mensenfotograaf de studio uit naar buiten en de stad in. Een documentair meerjarenproject en ontdekkingsreis waar voor mij alles samenkomt.

Identiteit in beweging intrigeert mij en is een proces van bewustwording. Identiteit in beweging, als een brug, naar meer openstaan voor elkaars waarheden en waarden waarbij tolerant zijn ook het verdragen is van opvattingen waar je het mee oneens bent. Naar een samenleving waarin diversiteit tot inspiratie en veerkracht leidt, in een wereld die steeds meer onderling verbonden is, wereldburger zijn.

Geïnteresseerd ben ik ook in hoe tijd en mens elkaar beïnvloeden en in beeld gebracht werden en worden en in Kunst- en Interculturele filosofie. Kunst en cultuur zijn uitingen van identiteit, verbindt mensen en zijn een manier om empathie te bevorderen. 
Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Folibee