Documentaire fotografie Portret - Ron de Rooij

Stuur e-mail mail_outline Mensenfotograaf  storytelling   -   Den  Haag   -   lid  DuPho 

De fascinatie voor het fotograferen van mensen begon al op heel jonge leeftijd. Mijn opleidingen heb ik gedaan aan de Fotovakschool (1975/1979) en mijn ervaring bouwde ik verder uit als school-, huwelijks-, portret- en bedrijfsfotograaf.

Mijn eerst grote tentoonstelling was in het Museum voor het Onderwijs (nu Museon) in Den Haag met ‘Een Ogenblik Mexico’ (mens en cultuur). Daarna bij Hasselblad in Utrecht met Alaska ‘The Last Frontier’ (natuur en cultuur). In diverse galeries heb ik later nog op kleine schaal geëxposeerd.

Ook nadat ik gestop ben met commerciële fotografie bleef de drag om beeld te maken. Vijf jaar en negen projecten heb ik nodig gehad om te schakelen van commerciële- naar autonome fotografie. Terugkijkend is mijn project ‘The Hague Hagenaars’ (2012) de start geworden voor mijn huidige project/tijdsdocument Portretten in de stad - identiteit in beweging. Het is een meerjarenproject en ontdekkingsreis waar voor mij alles samenkomt.

Identiteit intrigeert mij als een proces van bewustwording. Identiteit in beweging zie ik als de brug naar meer openstaan voor elkaars waarheden en waarden waarbij tolerant zijn ook het verdragen is van opvattingen waar je het mee oneens bent. Naar een samenleving waarin diversiteit tot inspiratie en veerkracht leidt. Wereldburger zijn, in een wereld die steeds meer onderling verbonden is.

PORTRETMOMENT

Een portretfoto maken is een ontmoeting tussen twee personen voor het vastleggen van een moment.

Het is het geven van beiden dat de foto bijzonder maakt en mij blijft fascineren.

Ron de Rooij


Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Folibee