Documentaire fotografie Portret - Ron de Rooij

Stuur e-mail mail_outline Mensen-fotograaf   portret en identiteit als verhaal 

Interesse voor het fotograferen van mensen begon al op heel jonge leeftijd. Mijn opleidingen is gestart aan de Fotovakschool (1975/1979) en bouwde verder ervaring op door school-, stock-, particuliere- en zakelijke fotografie.

In die periode heb ik geëxposeerd bij diverse galeries en o.a. bij Hasselblad met Alaska ‘The Last Frontier’ (natuur en cultuur). De eerste grote tentoonstelling was ‘Een Ogenblik Mexico’ (mens en cultuur) in het Museum voor het Onderwijs (Museon) in Den Haag.

Na gestopt te zijn met commerciële fotografie bleef de drang om beeld te maken. Omschakelen van commerciële- naar autonome documentaire fotografie duurde negen projecten en vijf jaar. Terugkijkend is mijn project ‘The Hague Hagenaars’ (2012) de start geworden van PORTRETTEN IN DE STAD - identiteit in beweging, Portret als tijdsbeeld samenleving.

PORTRETMOMENT

Een portretfoto maken is een ontmoeting tussen twee personen voor het vastleggen van een moment. Het is het geven van beiden dat de foto bijzonder maakt en mij blijft fascineren.

Ron de Rooij  -  Den Haag  -  Nederland  -  lid DuPho

Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Tomston