Documentaire fotografie - Ron de Rooij

Stuur e-mail mail_outline Mensenfotograaf  -  Den Haag  -  lid DuPho 

Interesse voor het fotograferen van mensen begon al op heel jonge leeftijd. Mijn opleidingen heb ik gedaan aan de Fotovakschool (1975/1979) en bouwde verder ervaring op door schoolfotografie, stockfotografie, particuliere en zakelijke fotografie en als portretfotograaf.

In die periode heb ik o.a. geëxposeerd bij Hasselblad met Alaska ‘The Last Frontier’ (natuur en cultuur) en bij diverse galeries op kleine schaal. Mijn eerste grote tentoonstelling was ‘Een Ogenblik Mexico’ (mens en cultuur) in het Museum voor het Onderwijs (nu Museon) in Den Haag.

Na gestopt te zijn met commerciële fotografie bleef de drang om beeld te maken. Vijf jaar en negen projecten heb ik nodig gehad om te schakelen van commerciële- naar autonome documentaire fotografie. Terugkijkend is mijn project ‘The Hague Hagenaars’ (2012) de start geworden voor PORTRETTEN IN DE STAD - identiteit in beweging, herinneringen voor de toekomst, - een portret kijkt, voelt, en denkt terug - .

Identiteit als een proces van bewustwording en autonomie intrigeert mij. Identiteit in beweging zie ik ook als een brug naar meer openstaan voor elkaars waarheden en waarden waarbij tolerant zijn ook het verdragen is van opvattingen waar je het mee oneens bent. Een gelijkwaardige samenleving waarin diversiteit tot inspiratie en veerkracht leidt.

PORTRETTEN IN DE STAD - identiteit in beweging, verhalen brengen mensen bij elkaar.

Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Tomston